Széchenyi2020

A projekt tartalmának bemutatása:

A  Prospektus Nyomda igyekszik alkalmazkodni a piac nyomdaiparral szemben támasztott követelményeihez.

A pályázaton elnyert beruházásunk célja az elavult és versenyképtelen géppark kicserélése. A mai körülmények között mind belföldön mind pedig külföldön nagyon kiélezett piaci harc megy a nyomdai megrendelésekért. Ebben az árharcban sikerül azt a pozíciót elérni ezzel a beruházással, amivel a legfejlettebb technológiát tudjuk megvalósítani.

A Prospektus Nyomda árbevételének felét az export piacokról szerzi meg, ahol többek között lengyel, cseh, szlovák, román és egyéb balkáni nyomdákkal versenyzünk.

Ezen nyomdák az imént említett legkorszerűbb nyomdagépekkel vannak felvértezve. Az új fejlesztéssel versenyképességünket fenn tudjuk tartani.

A projekten belül az egyik leginkább elavult eszközünket cseréltük le egy vadonatúj eszközre.

Az eszköz helyére egy Heidelberg Speedmaster XL 75-8-P+L típusú nyomógépet vásároltuk meg, amelynek nyomtatási sebessége 15.000 ív/óra és egy munka beigazítási ideje 20 perc.

Ez azt jelenti, hogy az eszköz lecserélésével kedvezően alakulnak a nyomdatermékek előállításának fajlagos költségei. Továbbá a piaci tendenciák azt mutatják, hogy a nyomtatott példányszámok csökkennek, viszont ezzel megegyező mértékben a beigazítás szám folyamatosan emelkedik.

 

A projekt tényleges befejezésének dátuma:

2020.július 7.