Lakkozás

UV Lakkozás

Az UV lakkozás az egyik legnépszerűbb felületkezelési eljárás, melynek az alkalmazásában a Prospektus nyomdának már több mint 15 éves tapasztalata van. Az UV-lakkozás fényhatásában messze felülmúlja az egyéb lakkozási eljárásokat. A lakk száradása után egy nagyon kemény, fényes és dörzsálló felületet kapunk.

Az UV lakk a fóliázás fényével megegyező hatást biztosít, de ahhoz képest egy 100%-ban környezetbarát megoldás.

Képesek vagyunk egy menetben fényes és – narancshéj effekt hatású – matt lakk felhordására is, amely különleges élményt biztosít, kitűnően alkalmas képek, grafikák kiemelésére vagy különleges effektusok elérésére. Ez az exkluzív kiadványok elengedhetetlen felületnemesítési módja. Az egy menetben történő nyomtatás előnye a tökéletes passzerpontosság és a vékony vonalak lakkozásának lehetősége is.

Lakkozás normál ofszet nyomóművekben

Fényes és matt lakkok – teljes felületű vagy parciális – felhordásával kedvező költségek mellett tudunk egyedi hatásokat biztosítani a nyomathordozó felületén. Ezen lakkokat normál ofszet nyomóművekben hordjuk fel.

Diszperziós lakkozás

A diszperziós lakkok megvédik a nyomatot, költséghatékonyak, gyorsan száradnak, alkalmasak egy- és kétoldalas lakkozásra is. Karcolásnak és sérülésnek ellenállók, jó nedvességtűrő képességgel rendelkeznek.