Környezetvédelem

Környezetvédelem

A természeti erőforrások tudatos felhasználása, valamint a fenntarthatóság kérdése a Prospektus nyomda számára kiemelkedő jelentőséggel bír. Gazdasági szereplőként tudjuk, hogy kiemelt felelősségünk van a környezet megóvásában és minél kissebb arányú terhelésében. Úgy gondoljuk, hogy kizárólag ez a jövő-orientált gondolkodásmód vezethet a források, jövő nemzedékei számára történő megőrzéséhez. Büszkék vagyunk rá, hogy a környezet védelmében tett erőfeszítéseink elismeréséül 2019-ben, immár ötödik alkalommal elnyertük a GPwA (Green Printworld Award) pályázat “Év Zöld Nyomdája” oklevelet. A környezet kiemelt védelmének érdekében ez a filozófia a gyártási folyamatainkat is végigkíséri. Ezzel összefüggésben nyomdánk minden évben sikeresen auditáltatta magát az új MSZ EN ISO 14001:2015 környezetközpontú irányítási rendszer szabványa szerint.

A környezet védelmében gyakorolt erőfeszítéseink:

Szelektív hulladékgyűjtés,

Villamos energia-menedzsment,

„Zöld” segédanyagok és technológiák alkalmazása a gyártásban,

A dolgozók környezetközpontú képzése,

Cégünk a Nyomda- és Papíripari Szövetség tagja, amelynek a környezetvédelemmel kapcsolatos kampányáról a http://www.fedprint.hu/  oldalon tájékozódhat.

A nemzetközi TWOSIDES elnevezésű összefogás aktuális eseményeit a http://www.twosides.info/ oldalon kísérheti figyelemmel.

Amennyiben környezetvédelmi tevékenységünkkel kapcsolatosan kérdése merülne fel: Tóth Gábor (0630/927-8317)

A világ internet hálózatának működéséhez és a mögötte lévő weboldalak megjelenítéséhez hatalmas energia szükséges. Felismertük, hogy szükség van pozitív tettekre, ezért weboldalunk kibocsátásait olyan projektek támogatásával ellentételeztük, melyek kibocsátás csökkentést realizálnak. Ezzel weboldal üzemeltetésünk semleges, környezeti hatása neutrális. Ezzel jelentős lépést tettünk a fenntarthatóság érdekében.

Cégünk komolyan veszi a globális felmelegedés okozta kihívásokat. Ennek érdekében kiszámoltattuk weboldalunk karbon lábnyomát, és ellentételezésképpen támogattunk egy olyan projektet, ahol ez a kibocsátás csökkentésre került. Így weboldalunk karbon semleges lett. Reméljük, hogy példát és utat mutatunk a partnereinknek és a versenytársainknak is. Karbonsemleges nyomtatással is állunk ügyfeleink rendelkezésére.